"Kako zaista funkcioniše Zaštita Kupaca?"

Isporuka na vreme

ON-TIME Delivery

Svi prodavci na NeniPeni.com su dužni da garantuju da su njihovi proizvodi isporučeni na vreme, to je poznato i kao “ISPORUKA NA VREME”. Na svakoj stranici proizvoda možete pronaći za koliko će dana prodavac isporučiti proizvod. Garantovani rok za Obradu Narudžbine je od 5-8 dana.

ON-TIME Delivery počinje u trenutku kada su prodavci isporučili proizvod Kurirskoj službi. Ako ste kupili nešto na NeniPeni.com ali ga niste primili u garantovanom roku isporuke, možete dobiti kompletan povraćaj novca, a ako ste primili nepotpun ili proizvod sa vidljivim nedostacima, pun ili delimičan povraćaj novca, Nakon uspešno završenog Spora sa Prodavcem.

OKVIR U KOME SE PRIMENJUJE GARANCIJA

Svi proizvodi na NeniPeni.com garantuju da će biti isporučeni u roku od 60 dana od dana dospeća u zemlju destinaciju, na prostoru Balkana, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Bugarske (90 dana za isporuke u Rusiju, 120 dana za isporuke u Brazil). Ovaj period može imati par dana odlaganja usled velikih praznika (Kineska nova godina, Nova Godina, nacionalni praznici).

Ako kupujete bilo koji proizvod preko sajta, zaštićeni i uživate Napredne Garancije pri kupovini ako proizvod ne dobijete na vreme. Isporuka proizvoda može biti na bilo kojoj adresi u svetu. Pun povraćaj nije dostupan u sledećim okolnostima:

  1. Vaša porudžbina nije stigla zbog faktora koji su u vašoj kontroli (tj. Navođenje pogrešne adrese za isporuku),
  2. Vaša porudžbina nije stigla zbog izuzetnih okolnosti izvan kontrole prodavca (tj. Nije obrisana od strane carine, odgodila je prirodna katastrofa)
  3. Ostale izuzetne okolnosti van kontrole kompanije NeniPeni.com
  4. Neovlašćena plaćanja na vaš bankovni račun Prodavca (npr. ako ste zaobišli NeniPeni.com i izvršili plaćanje direktno prodavcu).

GARANCIJE NA PERIOD NA ŽALBU

Možete podneti zahtev za refundiranje do 5 dana nakon što je narudžbina završena (primljen proizvod na kućnu adresu i potvrda prijema). To možete uraditi otvaranjem Spora preko forme ZA OTVARANJE SPORA, PRIMEDBE ILI ŽALBE.

NAPREDNA GARANCIJA ZA POTRAŽIVANJE REFUNDACIJE

  1. Niste dobili narudžbinu u garantovanom roku isporuke 20-40 dana a najkasnije 60 dana.
  2. Možete podneti zahtev za refundiranje do 5 dana nakon što je narudžbina završena (primljen proizvod na kućnu adresu i potvrda prijema). Primili ste NEKOMPLETAN ili proizvod sa Vidljivim NEDOSTACIMA.
  3. Ostvarivanje prava na Naprednu Garanciju vršite otvaranjem Spora, Primedbe ili Žalbe preko Forme za Spor, Primedbu ili Žalbu, sa detaljima o OSPORENOJ narudžbini.
  4. Imajte na umu da možete otvoriti samo JEDAN spor po narudžbini.

Način Isporuke proizvoda

FREE SHIPPING ili Besplatna Isporuka

Najčešće za prozvode male vrednosti je opcija slanja FREE SHIPPING – ili Besplatno slanje. Prilikom slanja izuzetno malih i vrednosno malih pošiljaka može se desiti da pošiljka uopšte nema broj za praćenje – Tracking number ID.

Prodavci se skoro uvek trude da ipak svaka pošiljka ima svoj broj za praćenje te preko određenih servisa unosom Tracking number ID – možete u svakom trenutku videti gde se Vaša pošiljka nalazi.

Za ovakve pošiljke vrednosti koje su ispod Osnove za Carinjenje, rok za isporuku je Standarni   Način isporuke i on iznosi 20 do 40 dana, a najkasnije 60 dana od isporuke.

KADA SE MENJA OPCIJA FREE SHIPPING?

Opcija FREE SHIPPING ili Besplatna isporuka će se promeniti ako izaberete VIŠE KOMADA jednog istog proizvoda*, ili pak izaberete BRŽE VREME DOSTAVE preko dostupnih Internacionalnih kurirskih službi DHL. UPS, FEDEX, itd.

*za neke proizvode Prodavci nude nekoliko komada proizvoda sa opcijom Besplatna isporuka (1 ili 2kom). Povećavanje komada istog proizvoda (3,  5, 10,) može promeniti način isporuke i dodati troškove slanja.

ISPORUKA PAKETA U INOSTRANSTVU

Proizvod koji kupite na platformi nenipeni.com možete primiti na bilo kojoj lokaciji odnosno adresi na Planeti. Ovo je jako korisno za naše Kupce koji ne žive samo u Evropi, na Balkanu, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj, nego su na radu u nekoj od zemalja iz okruženja ili u Dijaspori.

Isporuka paketa u inostranstvu i zemljama u okruženju se obavlja preko NACIONALNIH kurirskih službi po Uslovima i Pravilima tih zemalja.

NARUDŽBINE VEĆE VREDNOSTI

Narudžbina VEĆE VREDNOSTI (jedan artikal):

U slučaju da imate JEDAN ARTIKAL u korpi, koji ima veću vrednost koja prelazi osnovicu za Carinjenje, morate imati u vidu da on podleže obračunu PORESKE I CARINSKE vrednosti po zvaničnom carinskom katalogu. Opcija slanja FREE SHIPPING takođe može da se promeni u zavisnosti od vrednosti kupljenog proizvoda.

Narudžbina VEĆE VREDNOSTI (više različitih artikala):

U slučaju da imate VIŠE ARTIKALA u korpi, koji imaju veću vrednost, morate imati u vidu da se oni šalju ZASEBNO jedan od drugog i podležu pravilima isporuke za svaki POJEDINAČNO.

Primer: Ako imate 10 artikala u korpi, i iste kupite preko jedne narudžbenice, obračunaće Vam se jedan ZBIRNI IZNOS (vrednost korpe) ali odabrani proizvodi se dalje naručuju kod svakog prodavca proizvoda ZASEBNO, tj, Vaša plaćena suma se deli na pojedinačnu vrednost svakog proizvoda koji biva uplaćen kod svakog prodavca posebno. Ovo pravilo se ne odnosi na situacije ne u slučaju kada imate više artikala od istog prodavca.

Morate da znate da će u ovom slučaju svaki artikal koji je sadržan u korpi biti kupljen i poslat POSEBNO i kao takav stići na Vašu adresu.

NeniPeni.com  nema proizvoda na stanju i skladištu. NeniPeni.com ne grupiše i nema na skladištu nikakvu robu te je ne prima i ne šalje grupisanu u isti paket. NeniPeni.com prodaje iste proizvode koji se nalaze na globalnom kineskom tržištu. Roba koju naručujete, se kupuje direktno od prodavaca u Kini i kao takva se šalje direktno na Vašu adresu od strane prodavca.

Ovako naručeni proizvodi mogu stići odvojeno kao svaki poseban artikal iz korpe, sa zasebnim vremenom isporuke i brojem pošiljke i potencijalnim troškovima ako podležu obračunu na carini.

Ako ipak Vaša pošiljka ne stigne u predviđenom roku Uložite Spor, Primedbu ili Žalbu, slanjem broja naružbine i kratkim opisom problema. NeniPeni.com će istog trenutka kontaktirati Prodavca i predočiti problem. Vaša Prava ostvarujete osnovnom Zaštitom Kupaca na sajtu NeniPeni.com

Napredne Garancije

Naše Garancije

1. Pored Osnovnih garancija, nudimo Vam i naše Napredne garancije.
2. Na našem sajtu kupujete proizvode za iznos koji je u opisu proizvoda na stranici nenipeni.com
3. Proizvodi koje biramo su Ocenjeni najvišim ocenama, od najboljih Prodavaca.
4. Proizvodi su uglavnom ispod vrednosti osnove za Carinjenje.
5. Najčešći oblik slanja je Besplatna isporuka – Free Shipping 20 – 40 dana.
6. Svi proizvodi uživaju Osnovne Garancije, Garancije Refundacije i Garancije Isporuke na vreme pri kupovini sa sajta nenipeni.com
7.Svi proizvodi na nenipeni.com su sa tačnim opisom, karakteristikama i fotografijama sa globalnog sajta Aliekspresa i ponuđeni su globalnom tržištu onakvi kakvi ih svetski prodavci prodaju globalno svima na tržištu, sa uračunatom naknadom za Korisničku podršku na jeziku kupca, Garancije za Isporuke, Napredne garancije proizvoda i Garancija povraćaja novca.

Pokretanje Spora, Primedbe ili Žalbe na proizvod

Kada Otvaram Spor, Primedbu ili Žalbu?

1. Kontaktirajte Nas

Ukoliko imate neki problem u vezi sa Vašom Narudžbinom, molimo da nas Kontaktirate.

2. Mi kontaktiramo Prodavca

Kontaktiramo prodavca kod koga je kupljen proizvod i izlažemo mu problem Koji ste nam uputili u vezi sa narudžbinom.

3. Otvorite Spor, Primedbu ili Žalbu

U slučaju da niste zadovoljni odgovorom, Pokrećete Spor, Primedbu ili Žalbu preko forme za Primedbe.

4. Mi se uključujemo u Rešavanje Spora između Vas i Prodavca

Pri pokretanju Primedbe, mi se aktivno uključujemo u rešavanje Vašeg spora. Najčešće, su Prodavci veoma kooperativni i ne trebate da brinete uopšte u vezi rešavanja Spora. Potrudićemo se da prvenstveno budete Vi zadovoljni. Imate rok od 15 dana od prijema Narudžbine da pokrenete Spor, Primedbu ili Žalbu.

Rešili ste da pokrenete Spor, Primedbu ili Žalbu?

Idite na Formu za otvaranje Spora, Primedbe ili Žalbe.