Registracija i plaćanje na PayPal


Plaćanje proizvoda koji kupite preko platforme nenipeni.com plaćate bez odlaska u banku ili popunjavanjem uplatnica. Sve se završava trenutno, naplata ide preko najpouzdanijeg, najbezbednijeg i najpopularnijeg sistema za online plaćanje PayPal. Uživate zaštitu najsigurnijeg načina plaćanja. Sistem PayPal trenutno ima preko 200 mil. korisnika i integrisan je u preko 350 000 platformi za trgovinu na Internetu. Prilikom Završetka kupovine birate opciju Plaćanje preko PayPal.

Bićete redirektovani  na stranicu stranicu PayPala, gde ko ste već registrovani korisnik, logovanjem na Vaš PayPal nalog, vršite plaćanje iz Kontrolnog panela. Ukoliko niste registrovani korisnik, moraćete da se registrujete kako bi platili sredstvima sa PayPal korisničkog naloga. Vaš PayPal nalog je povezan sa Vašom kreditnom karticom. 

Na ovoj strani biće bliže opisan sam postupak Registracije na sistem za plaćanje PayPal.

Šta je PayPal?

PayPal je jedan od najsigurnijih i najjednostavnijih načina plaćanja na Internetu. Registracija se vrši samo jedanput i onda svaki put kada plaćate internetom kupoprodaja se odvija automatski. Registracijom na PayPal ne dobijate mogućnost samo za plaćanje preko Interneta nego i mogućnost da primate uplate i novca od trećih lica.

Vašu platnu karticu koristite plaćanjem na Internetu bez izlaganja broja kartice i povezivanjem Vaše kartice sa PayPal računom tako da  ne morate unositi broj kartice ili adresu gde god da kupujete. Sve što treba da uradite je da se ulogujete  na PayPal račun i završite kupovinu u nekoliko klikova.

Zašto moja Kreditna kartica mora biti povezana na moj PayPal nalog?

Povezivanje i potvrđivanje Vaše kartice je jedinstveni sistem zaštite Vašeg računa gde se potvrđuje Vaš identitet i da je Vaša kreditna kartica povezana sa Vašim PayPal računom. PayPal predstavlja jednu od najbezbednijih platformi za plaćanje Online i kao takav smanjuje rizik od krađe kartice i lažnog identiteta i u svakom trenutku garantuje za sredstva koja imate na računu kako za prijem tako i za povraćaj novca (refundaciju).

Kada povežete karticu sa računom autorizacijom od strane PayPal‐a,  zaduženjem malog iznosa, PayPal  generiše  jedinstven  nasumičan  kod  koji  se  prikazuje  na  izvodu  banke.  Pošto  je  vlasnik  kartice  jedina  osoba koja ima pristup izvodu, ovaj proces smanjuje rizik krađe kartice i lažnog identiteta.  Kada  jednom  povežete  i  potvrdite  Vašu  karticu  na  PayPal  računu  status  Vašeg  PayPal  računa  će  se  promijeniti u “verified”. Ovo  znači da ste završili proces verifikacije kartice i da dalje nesmetano možete vršiti Plaćanja i primanja novca. Postupak verifikacije se vrši prilikom povezivanja jedne ili više kartica na sistem PayPal.

Koje kreditne kartice preporučujemo za povezivanje na PayPal nalog?

Naša preporuka je da na Vaš PayPal nalog povežete Vašu Visa Electron karticu, jer je ona u startu oslobođena dodatnih verifikacija i sa njom može nesmetano da se vrši plaćanje online, tj. u ovom slučaju povračenje sredstava sa Vaše Visa Electron kartice na Vaš konto na PayPal-u. Na ovaj način  imate potpunu kontrolu nad troškovima i transakcijama. Pošto se radi o debitnoj kartici Vi možete potrošiti samo onoliko sredstava  koliko  Vam  je  raspoloživo  na  računu.  Takođe,  za  PayPal  račun  možete  vezati  i  MasterCard  Standard  kreditnu karticu.

Valuta obračuna

Obračun svih transakcija na PayPal računu će biti u EUR ili USD, ali će Vaša kartica biti zadužena u dinarima i to po  obračunskom kursu VISA‐e ili MasterCard‐a na dan autorizacije transakcije. U slučaju da imate devizne račune povezane sa karticom koju ste verifikovali na PayPal povlačenje sredstava, tj. plaćanje može biti i u valuti EUR ili USD koja se nalazi na kartici. Ovim se smanjuje provizija prilikom konverzije.

Postupak Registracije na PayPal

Otvaranje  PayPal  računa  je  jednostavno.  Posetite  web  stranu  www.paypal.com

Na  vrhu  stranice se nalazi dugme Sign up. Klikom na ovo dugme prelazite na sledeću stranu na kojoj  birate vrstu računa koji želite da registrujete.

Ako ste fizičko lice birate Personal Account ukoliko želite da plaćate i da  primate novac putem ovog računa.

Kliknite na Continue

Izbor vrste računa  Izborom željenog računa otvara se obrazac za Odabir zemlje iz koje se vrši plaćanja, birate Srbiju a zatim i unos e mail adrese za Registraciju naloga na PayPal

Obrazac za unos ličnih podataka

Potrebno je samo da  sledite uputstvo i da ispravno unesete lične podatke u poljima obrasca i račun je  otvoren u samo nekoliko “klikova”. Važno je napomenuti da pripazite pri unosu e‐mail adrese iz razloga  što će unesena e‐mail adresa služiti kao korisničko ime za PayPal.

 

Registracija kartice na PayPal‐u

Za  postupak  kompletne  registracije  i  usluga  novčanog  prenosa,  potrebno  je  dodati  kreditnu ili debitnu karticu.  U tom slučaju je potrebno u  Profile  meniju  odabrati  opciju  Add/Edit  Credit  Card

Unose se podaci o kartici:  Vaše ime i Prezime, adresa, vrsta kartice, broj kartice, rok važenja i CVV2 broj 

 

Unos podataka sa kartice Pod  uslovom  da  su  svi  uneseni  podaci  ispravni  dolazi  se  do  ekrana  za  potvrdu  kartice.

Nakon klika ‘Save and Continue’

Dolazite do linka Confirm My Card, potrebno je izvršiti Verifikaciju dodate Vaše kartice.

Nakon toga, dobićete konfirmacioni mejl na mejl koji ste prijavili tokom registracije, i iz kojeg trebate da kliknete na link koji vas opet vodi na PayPal.

Kada je to sve završeno, vaš nalog je poluaktivan. Ostaje da popunite nalog do kraja, prema njihovim instrukcijama a to znači da dodate vašu sliku, popunite dodatna polja i što je najvažnije da verifikujete vašu karticu.

Kako se verifikuje kartica?

Kartica se verifikuje tako što u vašem nalogu kliknete na opciju „verify card“ i onda će PayPal da vam zaduži karticu za 1,5 eur a onda vam traži četvorocifreni kod da unesete. 

Ovaj kod dobijate prilikom ostvarene transakcije, u ovom slučaju verifikacije gde Vam je sa računa skinut iznos i Vi ste obavešteni putem SMS na Vas telefon. Čim vam je skinut 1,5 eur odmah ćete dobiti sms poruku o izvršenom plaćanju.U okviru te poruke stoji broj autorizacije (transakcije). I taj broj sadrži 4 broja koja traži paypal.

SMS Alert

SMS Alert ili SMS obaveštavanje na Vaš mobilni od strane Vaše banke prilikom transakcija vezanih za Vaš račun u banci.

Poželjno je da imate sms obaveštenja kod svoje banke. Ovo je izuzetno korisno prilikom svake internet kupovine,   kao na primeru broj 3604 koji vi trebate da unesete u svom nalogu na sajtu PayPala gde vam se to traži. Nakon unosa ispravnog broja, pojaviće se informacija da je proces verifikacije uspješno završen  te da će iznos od 1.5 evra koji naplaćen biti vraćen na karticu.

Povezivanje kartice s PayPal računom Četverocifreni broj koji služi za verifikaciju kartice se može dobiti i uvidom u E banking tj. Vaše račune preko Interneta ili pozivanjem Korisničkog centra  banke putem telefona  ili ga možete vidjeti na svom izvodu računa najranije 2‐3  radna dana i to u opisu transakcije. Ukoliko nemate karticu moguće je dodati Vaš bankovni račun u sistem.

Vrlo je važno da korisnik ne unosi nasumične brojeve, jer nakon nekoliko pogrešnih unosa,  PayPal blokira račun zbog mogućnosti zloupotrebe i neovlaštenog pokušaja korištenja kartice.     Postupkom verifikacije potvrđuje se legitimnost korisnika kartice kao i ispravnost svih unesenih  podataka.

Po završetku kompletne registracije PayPal račun postaje aktivan i funkcionalan i kartica je vezana za  račun i Vi nesmetano možete kupovati na sajtu nenipeni.com ali i na drugim Online platformama.

Postupak Registracije i Verifikacije je potrebno uraditi samo jednom, te kasnije možete nesmetano uživati u Internet kupovini.

Idi na Postupak kupovine proizvoda na nenipeni.com

Shopping Cart